keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Yllätyksiä valokuvissa

Valokuviin on kautta aikojen ilmestynyt selittämättömiä hahmoja ja henkilöitä, joita kuvissa ei pitäisi olla - heitä ei ollut kuvauspaikallakaan. Kun kuvia vielä otettiin filmeille, selitettiin vieraiden hahmojen ilmestymistä filmien negatiivien päällekkäisyyksillä kuvaa kehitettäessä. Tällainen onkin ollut mahdollista, ja varmasti aiheuttanut monta kauhistunutta henkäystä kuvia selatessa ennen kuin totuus on paljastunut. On kuitenkin olemassa kuvia, joihin on ilmestynyt selvästi joku muu hahmo, eikä tapausta ole osattu selittää järjellä. Perhekuvaan on ilmestynyt kuollut sukulainen, vaikka hänestä ei samalla filmillä ole ollut kuvia, jopa kuolleet lemmikit ovat päätyneet takaisin isäntiensä syleihin tai valokuvan taustalle kuolemansa jälkeen. Autiotalojen ikkunassa näkyvät kasvot kuvassa, vaikka siellä ei ketään ole enää vuosiin asunut ja vanhoihin raunioihin ilmestyy hahmo, joka ei varmasti ollut paikalla kuvaushetkellä (lue: Mtv.fi - Vanhasta kuvasta paljastui outo hahmo).

Nykyaikana kuvien muokkaus on naurettavan helppoa, ja taitavimmat osaavatkin luoda aidonnäköisiä otoksia, jopa videoita. Internetissä on varmasti miljoonia kuvia ja videoita, joiden väitetään olevan aitoja, mutta jota ne eivät taatusti ole. Amatöörien kuvahuijaukset jäävät nopeasti kiinni, kun taas ammattilaisten muokkaukset saavat monet raapimaan päätään ja niiden uskotaan olevan aitoja, kunnes totuus paljastuu. Selaan mielelläni paranormaaleista tapahtumista sekä ilmiöistä otettuja kuvia ja videoita vaikkapa Youtubesta ja menen monessa lankaan itsekin - osa on vaan liian vakuuttavia, liian aitoja. Kun katsoo niitä iltahämärässä tai yönsydännä, vakuuttuu entisestään kun pelko hiipii esille mielenperukoilta. Loppujen lopuksi minäkään en voi luottaa muuta kuin omaan vaistooni näiden suhteen, ja joskus vaistoni sanoo joidenkin asioiden vain olevan mahdollista.

Viime aikoina yksi satunnaisesti pinnalla ollut kuvaustapa, joka on napannut selittämättömiä hahmoja, ilmiöitä tai asioita kuviin, ovat riistakamerat. Metsästäjät, riistanhoitajat ja maanomistajat virittävät tonteilleen kameroita, jotka nappaavat valokuvia vain havaitessaan liikettä. Tällä tavoin on saatu paljon tietoa seudulla liikkuvista eläimistä ja niiden liikkeistä, elintavoista. Aika ajoin riistakamerat ovat kuitenkin kuvanneet jotain selittämätöntä. Näin kävi maaliskuussa vuonna 2015, kun riistakamera nappasi kuvan Jämijärven metsissä liikkuneesta olennosta (Ilta-Sanomat). Tutustuin artikkeliin ja kuviin tuolloin huolella, huomaten, ettei artikkelissa yritetty millään tavoin pelotella ketään. Todettiin vain, että kuvaan on todennäköisesti päätynyt jonkinlainen hirvieläin. Joka tapauksessa zoomatessani kuvan reunalla näkyvään ihmismäiseen hahmoon, en saanut mielestäni tarinaa, jonka olin kuullut kasvottomasta miehestä (lue blogitekstini Urbaani legenda: Slender Man). Kuvassa näytti olevan olento, joka sopisi kuvaukseen ammottavine kuoppineen silmien paikalla. Tai sitten kyseessä oli hirvieläin. En kuitenkaan pystynyt ravistelemaan pois mieleeni kohonnutta jännitystä.

Riistakamerat ovat kuvanneet myös outoja valoilmiöitä, joiden on keskusteltu johtuvan esimerkiksi linssiin takertuneesta hyönteisestä tai eläimen silmän heijastuksesta salamavalon osuessa siihen. Joskus outoja kuvia tulkitessa selitykset tuntuvat olevan vielä kauempaa haettuja kuin mahdollisuus johonkin yliluonnolliseen.

Alla olevassa Youtube-videossa on muutama valokuva, joilla väitetään olevan paranormaali ilmiö tai tapahtuma. Yksi näistä otoksista on riistakamerakuva, johon on eksynyt selkeästi ihmishahmo. Kameranomistaja väittää, että kyseinen metsä on suuri, eikä mikään muu kamera osoittanut merkkiäkään ihmisen liikkeistä alueella.

10 REAL Photos that Will Give You Chills - Slapped Ham

Henkilökohtaisesti en ole vielä törmännyt omissa kuvissani selittämättömyyksiin, mutta en olekaan kuvannut tällaisiin tapauksiin otollisia kohteita. Tosin vieraillessani paikoissa, joissa väitetään kummittelevan, syntyy sisälleni pieni jännityksen liekki ja melkein odotan nappaavani kuvan, jota ei pysty ihmisjärjellä selittämään.

Jos...

Kun näin tapahtuu, tämä blogi tulee tietämään siitä ensimmäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!