perjantai 27. tammikuuta 2017

Makaaberi mallinukke

Joulukuussa vuonna 1976 Kalifornian Long Beachissä kuvattiin silloista tv-sarjaa The Six Million Dollar Man, jaksoa nimeltä Carnival of Spies. Kuvauksia tehtiin paikallisessa Nu-Piken huvipuistossa mustalla huumorilla ja synkillä yksityiskohdilla kyllästetyssä "hupitalossa". Oleellinen osa kuvauksia olivat paikan lavasteet, jotka olivat toinen toistaan karmivampia. Kuvausten aikana yksi lavaste paljastui kuitenkin kaikkein kammottavimmaksi - hirttopuuhun ripustettu ihmisvahanukke.

Vahanukke, joka oli ollut sijoitettuna hirteensä jo vuosia, sai kuvauksissa osuman, jonka seurauksena sen käsi irtosi. Kuvausryhmän kauhistukseksi irronneen raajan sisältä kuulsi ihmisen luun näköinen sisus ja lihastiehyeitä. Poliisit kutsuttiin tarkastamaan tilanne, ja tutkinnan päätteeksi todettiin kyseessä todella olevan ihmisruumis. Hirttopuussaan roikkunut vahanukke olikin kaiken aikaa ollut aikoja sitten kuollut ja unohdettu, lihaa ja verta sykkinyt ihmiselämänjäänne.

Muumioituneen ihmisruumiin suusta löytyi penni vuodelta 1924 ja pääsylippu Los Angelesissa sijainneeseen rikosmuseoon. Näiden todisteiden varjolla poliisi pääsi ruumiin jäljille, ja vanhojen lehtiartikkelien perusteella he saivat epäilyksen, että kyseessä olisi vuosikymmeniä sitten menehtyneen pankki- ja junaryöstäjän, Elmer McCurdyn, ruumis. Epäilykset saivat vahvistuksen, kun muumioituneen ruumiin haavaumat täsmäsivät McCurdyn elämän aikana saatuihin vammoihin, mukaan lukien hänen kuolemansa aiheuttaneeseen ampumahaavaan.

Elmer McCurdy menetti henkensä virkavallan kanssa käydyssä tulitaistelussa vuonna 1911, ja kun kukaan ei "lunastanut" hänen ruumistaan, päätti hänet balsamoinut oklahomalainen hautausurakoitsija jättää ruumiin taidonnäytteenään näyteikkunaansa. McCurdyn ruumis olikin esillä näyteikkunassa viisi vuotta, jonka jälkeen hänen sukulaisinaan esintyneet miehet lunastivat ruumiin itselleen, väittäen haluavansa haudata sukulaismiehensä kunnollisesti. Tällaiset eivät kuitenkaan olleet heidän aikeensa, tuskinpa he olivat edes etäistä sukua muumiolle - McCurdy päätyi nimittäin näyte-esineeksi nimellä Oklahoma OutlawVuosikymmenten ja satojen karnevaalien jälkeen muumion alkuperä alkoi unohtua, ja lopulta vuonna 1971 McCurdy myytiin mallinukkena vahamuseoon. (lähde: Elmer McCurdy - The Wandering Dead)

Elmer McCurdy haudattiin virallisesti vuonna 1977, kuuluisampana kuin koskaan eläessään. Jotta hänen ruumiinsa ei enää koskaan tulisi ketään vastaan, kaadettiin arkun päälle sementtiä. Nykyisten tietojen mukaan muumio lepääkin edelleen maanalaisessa kammiossaan.

Jotkut uskovat kuitenkin, että McCurdy on jo nostettu haudastaan, ja on vain ajan kysymys, kun hänen muumioituneet kasvonsa päätyvät taas uutisiin. Osa on jopa sitä mieltä, että ruumista ei kuitenkaan koskaan todella edes haudattu.

Sanotaan myös, että hänen riivattu, rikollinen sielunsa ei koskaan löytänyt lepoa...

Joka tapauksessa, Elmer McCurdy vaelsi maan päällä elävänä 31 vuotta, kuolleena tuplasti kauemmin, ja hänen tarinansa on kirvoittanut monia urbaaneja legendoja ihmisruumiista mallinukkeina.

Kammottavaa, mutta totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!