maanantai 25. heinäkuuta 2016

Suomalainen Haamujengi

Törmäsin aamulla Iltalehden tekstiin kahdesta suomalaisesta veljeksestä, jotka tutkivat sivubisneksenään paranormaaleja ilmiöitä, metsästävät kummituksiaAavedata on Marko ja Jupe Keskitalon sekä muutaman teknisen henkilön ja taustatutkimuksen tekijöiden muodostama ryhmä, joka etsii paranormaaleja ilmiöitä, tutkii ja dokumentoi niitä sekä pyrkii selvittämään syyt niiden taustalla. Minusta ryhmän työskentelyssä kiehtovinta on se, että he eivät filmaa tapahtumia jättääkseen ne tulkinnan tai arvailun varaan, vaan he todella haluavat pystyä todistamaan näkemäänsä ja kuulemaansa, suhtautuen tapahtumiin kuitenkin aina alkuun kriittisesti.

Luettuani Iltalehden artikkelin menin välittömästi Aavedatan omille sivuille tutustumaan. Kaksikko muistuttaa etäisesti suomalaista, siistimpää (huomattavasti vähemmän silpomista ja vainajia, enemmän todellista pelkoa) versiota Supernaturalista, veljeksineen päivineen. Ryhmän Youtube-sivuilla on materiaalia veljesten kohtaamista ilmiöistä, viimeisimpänä video nimeltään RiivattuSe kertoo pariskuntaa Kreikan lomamatkalta kotiin seuranneesta poltergeististä, riivaajasta, joka ei jätä pariskuntaa rauhaan. Video on taidolla tehty ja tapahtumien havainnollistamiseksi ryhmä on luonut tapahtumat uudelleen näyttelijöiden ja alkuperäisen videomateriaalin avulla. Jotain tuossa talossa on todella ollut pielessä...

Aavedata houkuttelee minua tällä hetkellä puoleensa kuin yksinäinen, värisevä valo pimeällä terassilla koiperhosta. Äärimmäisen mielenkiintoista työtä, todellista elämää hämärän rajamailla.

Palaan vielä aiheeseen tulevaisuudessa...

Alla pieni esittelyvideo Aavedatasta Metropolian toimesta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!