sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Nukkesaari - Isla de las Munecas

Mikään ei ole niin kiehtovaa kuin kunnollinen, selkäpiitä syvältä karmiva yliluonnollinen tarina - oli se sitten totta tai tarua. Tällainen on tarina Isla de las Munecasta, nukkesaaresta Mexico Cityn eteläpuolella. Saari on poikkeuksellinen, sillä se on täynnä nukkeja, roikkumassa puista ja talojen seinistä irvokkaasti. Osa nukeista on menettänyt päänsä tai jonkin raajoistaan, ja niiden sieluttomat silmät tuijottavat ohikulkijoita armottomasti.

Tarinan mukaan saaren huoltomies, Don Julian Santana Barrera, löysi 1900-luvun puolivälissä saaren rannalta hukkuneen tytön, joka ei elvytysyrityksistä huolimatta palannut enää henkiin. Pian traagisen tapahtuman jälkeen huoltomies löysi vedestä ajelehtivan nuken, ja kunnioituksesta menehtynyttä tyttöä kohtaan ripusti Barrera nuken puuhun, osoittaakseen tukensa "tytön hengelle".

Barrera alkoi uskoa, että nuket, joita hän keräili saarellaan ja ripusti esille, olivat riivattuja tytön hengellä. Barreran läheiset kertovat miehen muuttuneen vuosien varrella, kuin jokin suurempi voima olisi ottanut hänestä vallan. Lopulta, viisikymmentä vuotta tytön kuoleman jälkeen, löytyi huoltomies kuolleena - hukkuneena tismalleen samaan paikkaan rantamatalikossa kuin tyttökin. Saaren asukit uskovat, että Barreran henki on jäänyt myös asumaan saarelle ja sen lukuisiin nukkeihin.

Isla de las Munecas onkin tänäpäivänä "paranormaalista matkailusta" kiinnostuneiden suosikkikohde. Myös ne, jotka eivät usko riivattuihin nukkeihin ovat myöntäneet, että tuossa saaressa on jotain pahasti vialla. He kertovat, että siellä kulkeminen saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin ja tuntuu siltä, kuin joku tarkkailisi heidän jokaista askelmaansa. Kuin kuolema olisi lähellä.

Saaresta kiinnostuneet voivat tutkia lisää saaren omilta nettisivuilta isladelasmunecas.com tai vain googlettamalla, sillä kuvahaun tulokset paljastavat toinen toistaan karmeampia, irvokkaampia nukkeja roikkumassa luonnottomissa asennoissa, tuijottaen tyhjyyteen. Myös Iltalehti on uutisoinut saaresta yhtenä aavemaisimmista paikoista maailmassa.

Nukkesaari riivattuine kauhunukkeineen - sinne täytyy päästä jonain päivänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!