lauantai 3. joulukuuta 2016

Alaskan aaveita

Sain tänään aloitettua sarjan, jonka ensimmäisen jakson olin nauhoittanut Frii-kanavalta jo 12.10. Kyseiseltä kanavalta tuli syksyn aikana useita paranormaaliin liittyvää sarjaa, joista ensimmäisestä katsomastani (Näkymätön vuokralainen) en vaikuttunut. Sen sijaan Alaskan aaveet -sarja sai minut katsomaan jakson alusta loppuun mielenkiinnolla. Sarjassa todelliset ihmiset, jotka ovat kokeneet paranormaaleja tapahtumia, kertovat kokemuksistaan, ja tilanteet on lavastettu uudelleen näyttelijöiden kanssa. Siitä saa aitouden tuntua.

Ensimmäisessä jaksossa kerrottiin Alaskan Salchaan sijoittuva tarina, joka saa alkunsa kun Lita Cristallo muuttaa vuonna 2003 tyttärensä Bonnien kanssa syrjäiseen omakotitaloon. He alkavat remontoida taloa innolla, tehden siitä omannäköistään. Pitkien talvien ja vähäisen valon vuoksi remontointi kestää kaiken kaikkiaan kuusi vuotta, jona aikana Bonnie synnyttää pojan.

Remonttien jälkeen talvena 2009 jokin talossa on kuitenkin muuttunut, ja ensimmäisenä paranormaaleja tapahtumia kokee perheen poika, River. Hän näkee Litan makuuhuoneessa miehen, tämän ollessa itse läsnä samassa huoneessa. Lita säikähtää, mutta uskoo, että kyseessä on pojan ylivilkkaan mielikuvituksen tuotos. Muutamaa iltaa myöhemmin River näkee kuitenkin jälleen miehen, kun tämän kasvot ilmestyvät hämärään oviaukkoon pojan ollessa kylpemässä. Poika huutaa kauhusta ja molemmat naiset, sekä pojan äiti että isoäiti ryntäävät hätiin. Seuraavana aamuna Bonnie on valmistautumassa töihin, kun hän näkee kylpyhuoneessa miehen hahmon. Hän säntää kauhuissaan ulos talosta.

Talven aikana perhe ei joudu enää paranormaalien kokemusten uhriksi, mutta Bonnie ei saa ajatuksiaan irti tapahtuneesta. Hän pyytää paikalle ystävänsä, joka osaa spiritismiä, ja he kokeilevat yhdessä kutsua talossa olevaa henkeä Ouija-laudalla. Talo pysyy hiljaisena, eikä laudan osoitin liikahdakaan.

Muutaman päivän päästä Bonnien valmistautuessa töihin kylpyhuoneessa, valtaa hänet outo ahdistus. Häntä alkaa yskittää ja silmät vettyvät. Kun hän kohottaa katseensa huomaa hän, että hänen silmäkulmastaan tipahtelee veripisaroita.

Litan ensimmäiset paranormaalit kokemukset talossa ovat lähinnä tunnetasolla, kunnes hän eräänä päivänä saapuessaan kotiin löytää seinästään kolmisenkymmentä syvää naarmua. Hän katsoo makuuhuoneensa viilleltyä seinää kauhuissaan, ja alkaa kuulla epäinhimillistä murinaa, joka ei myöskään muistuta mitään hänen tietämäänsä eläintä. Hän lähtee kotoaan ja uskaltaa palata vasta neljän viikon päästä uudelleen paikan päälle.

Vuonna 2012 Lita alkaa heräillä säännöllisesti joka yö kello kolmelta (huom. lue Paholaisen tunti), ja hänen tyttärensä ja tyttärenpoikansa vaistoavat hänen energiansa muuttuneen. Hän on kiukkuinen, lyhytpinnainen, vaikka aikaisemmin hän oli nauravainen ja "täynnä elämää". Bonnie ei kestä enää taloa ja sen vallannutta riivaavaa voimaa, vaan hän muuttaa poikansa kanssa pois. Lita tuntee olevansa talon vankina, kuin hän ei pystyisi muuttamaan vaikka haluaisi. Hän pyytää ystäväänsä käymään ja kertoo tapahtumista tälle. Ystävä päättää mennä valokuvaamaan Litan makuuhuoneen, josta tapahtumat tuntuvat alkaneen. Sängyn alta otetussa valokuvassa näkyvät kasvot, jotka Litan sanojen mukaan ovat demoniset.

Lopulta vuonna 2013 paikalle saapuu paranormaalin historian tutkijat, Melanie Hodgman ja hänen tiiminsä. Talosta löytyy elektromagneettista säteilyä, joka viittaa paranormaaliin toimintaan, ja henkeen saadaan yhteys taskulampun ja sanelinlaitteiden avulla. Kyseessä tuntuu todella olevan miehen henki, mutta tutkijat eivät saa tarkemmin kiinni talon menneisyydestä. Paikalla myöhemmin vieraileva meedio on sitä mieltä, että talossa riivaa paikallisen sarjamurhaajan henki, ja että yksi tämän uhreista olisi itse asiassa haudattuna juuri tämän talon alla. Historia tukee väitettä siten, että alueella todella liikkui sarjamurhaaja vuosikymmeniä aikaisemmin, tappaen yli viisi naista ja tyttöä lähiseudulta, joista yhden ruumista ei koskaan löydetty.

Paranormaalit tutkijat palaavat puhdistamaan Litan taloa riivaajasta, kun ovat ensin kertoneet talon sijaitsevan erittäin lähellä Ley-linjaa, joiden lähellä on tiedettävästi aktiivisempaa paranormaalia toimintaa. Sarjamurhaajan henki saadaan ulos talosta, mutta aivan puhdistusrituaalin loppuvaiheilla Litan makuuhuoneen lattiaan ilmestyy miehen muotoinen öljyläikkä kuin tyhjästä. Riivaaja on häädetty, mutta Lita muuttaa silti pois talosta marraskuussa 2013, pelosta että se palaa vielä takaisin.

Mikäli tarina on täysin totta, saa se pelkäämään demonisten voimien asettumista kotiin. Omassa kodissani oli syksymmällä rauhallista, selittämättömyyksiä ei juuri tapahtunut, kunnes eräänä viikonloppuna minun ollessa muualla lemmikkiemme kanssa, raportoi puolisoni minulle erikoisesta seikasta joka hänen yksin ollessaan oli tapahtunut. Hän oli ollut kylpyhuoneessa suihkussa, ovi raollaan ja havahtunut siihen kuinka muutoin pimeään taloon oli yhtäkkiä syttynyt valo. Kyseessä oli jälleen liiketunnistimella toimiva valaisin vaatehuoneessamme kylpyhuoneen lähellä. Puolisoni oli epäillyt jonkun pyyhkeen tippuneen hyllyltä, mutta huoneessa mikään ei ollut muuttunut. Minäkin olen kokenut useasti kuinka kyseiseen huoneeseen syttyy selittämättömästi valot, ja kuinka sen liukuovi on auki aina uudelleen ja uudelleen, vaikka se olisi visusti suljettu.

Tuon tapahtuman jälkeen muutama selittämätön asia tapahtui myös minulle. Olin yläkerrassamme, puolisoni töissä. Katsoin kaikessa rauhassa televisiota, kun alakerrasta kuului kova pamaus ja rymähdys. Koiramme nousi ylös ja meni portaiden yläpäähän, epävarmana alkaisiko se haukkua. Se katsoi minua, ja päätin lähteä alakertaan katsomaan mitä tuhoja kissamme on saanut siellä aikaiseksi. Kuulosti siltä kuin se olisi tiputtanut jotain korkealta. Nousin ylös sohvalta ja olin juuri astumassa kissaa kiroten ylimmälle rapulle, kun satuin kohottamaan katseeni ja näin kissan nukkuvan yläkerrassa suosikkinojatuolissaan. Jähmetyin niille sijoilleni, sillä järkeni yritti edelleen vakuuttaa kyseessä olleen kissan aiheuttama meteli, vaikka se nukkui viattomana sikeää unta tuolillaan. Menin alas ja koiramme lähti mukaani. Sytytin alakertaan valot, mutta en nähnyt missään mitään poikkeavaa. Kuulin portaiden yläkertaan narahtavan, ja kovaa hakkaavan sydämeni sykkeen yli vakuuttelin kyseessä olevan vain portaan palautuminen paikalleen.

Näiden tapahtumien jälkeen olen jälleen lähes säännöllisesti kuullut selittämättömiä ääniä aina sopivasti eri kerroksesta kuin missä olen kullakin hetkellä. Joskus käyn tarkastamassa asian, toisinaan vakuutan kyseessä olevan kissan ja kieltäydyn tarkistamasta pitääkö se paikkaansa, ja joinakin kertoina lopetan tekemiseni hetkeksi, kuuntelen jatkuvatko äänet ja palaan tekemiseni pariin yrittäen olla välittämättä välikohtauksesta.

Puolisolleni ei juuri tapahdu paranormaaleja asioita kotonamme, joten minusta oli erikoista, että valot syttyivät hänen ollessaan yksin kotona. Pohdin tämän jälkeen jälleen Ouija-lautaa, mutta tänään katsomani jakso Alaskan aaveita vakuutti minut siitä, ettei se ole järkevää. Paranormaalitutkija Melanie Hodgman nimittäin kehotti sarjassa ihmisiä olemaan käyttämättä Ouija-lautoja, sillä he eivät tiedä minkälaisten voimien kanssa he ovat tekemisissä. Hän sanoi, että he saattavat vahingossa avata oven ja päästä jotain äärimmäisen vaarallista sisälle.

Toinen asia, joka jäi kutkuttamaan mieltäni tämän päiväisestä jaksosta oli Ley-linjat. En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan niistä, mutta nyt tuntuu etten saa niitä enää päästäni. Googletin sanan ja löysin myös suomenkielistä tietoa siitä, että Ley-linjat ovat suoria linjoja maastossa erilaisten muinaisjäännösten välissä. Tämä aihe vaatii ehdottomasti lisää tutkimista, minua kiinnostaa eritoten onko tällaisia linjoja lähellä kotiani tai lapsuudenkotiani, jossa on pitkin vuosia tapahtunut paranormaaleja ilmiöitä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä mieleeni painui kolmas keskeinen asia katsomastani jaksosta. Siinä taloa riivaava henki oli mahdollisesti äärimmäisen paha, demoninen, sarjamurhaaja. Kotonani sattuvat tapahtumat eivät ole antaneet minulle samanlaisia tuntemuksia, lukuun ottamatta kokemaani unihalvausta. Tämä antaa minulle toivoa siitä, että mitä tahansa kotonani tapahtuu, kyseessä ei ehkä ole mitään pahantahtoista.

Toisaalta, en tunne lainkaan taloni historiaa.

Mistä voisin siis tietää, löytyykö jostain lattioideni alta luurankoja? Tai vaikka jokin muinaisjäänne, ja asunkin keskellä aktiivista Ley-linjaa?

Tällä hetkellä en usko kumpaankaan, mutta kunhan ilta tästä vielä vähän pimenee ja yö on hiljentynyt ympärilleni, voitte olla varmoja että havahdun tänä yönä hereille joka ainoaan napsahdukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!