maanantai 4. huhtikuuta 2016

Riivattu vauva

Iltasanomat uutisoi eilen illalla riivatusta vauvasta, joka kapuaa pinnasänkynsä reunalle ja tasapainoilee siinä huutaen lohduttomasti äitiään, ennen kuin romahtaa kaatua takaisin pinnasänkynsä patjalle, mobile sängyn päällä heiluen. (lue: Iltasanomat)
Herätessäni aamulla ja nähtyäni otsikon, oli minun tietenkin pakko aloittaa aamuni kyseisellä videolla. Iltasanomien artikkelissa lukijat pystyivät äänestämään onko video heidän mielestään aito vai feikki, ja vaikka viimeisetkin unenrippeet saivat vauhdikkaan lähdön mielestäni jännityksen hiipiessä niiden tilalle katsottuani videon, klikkasin punaisella taustalla olevaa sanaa "feikki". Olen aina osannut olla suhteellisen skeptinen YouTubessa olevien videoiden suhteen, vaikka jotkin niistä ovatkin äärimmäisen vakuuttavia - ja mielenkiintoisia.

Tämä kyseinen video kiinnosti minua erityisesti sen vuoksi, että se voisi olla suoraan Paranormal Activity -elokuvasta. Vauva seisoo pinnasänkynsä laidalla luonnottomassa tasapainossa, kädet sojottaen eteenpäin kuin jokin pitäisi hänestä kiinni. Kamerakuvan mukaan vauva ei edes horjahtele, ja siihen ei tuon ikäisen tasapainoaisti kykene. Mitä "pelottavaan huutoon" tulee, kuulostaa se mielestäni normaalilta pienen lapsen raivokohtaukselta. Juuri sellaiselta, jonka aikana vähintään toivoo lapsen olevankin riivattu, ennemmin kuin pystyvän noin hermoja raastaviin ääniin omasta takaa.

Inside Edition tavoitti vauvan vanhemmat, jotka väittävät kivenkovaan videon olevan aito. Mutta kukapa niin ei tekisi tienatakseen muutaman ylimääräisen pennin?

Aito tai ei, sai se viikkoni starttaamaan mielenkiintoisella tavalla!

PS. Palaan jossain vaiheessa enemmän riivauksiin ja ristiriitaisiin ajatuksiini niiden aitoudesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö asia askarruttamaan - ota yhteyttä ja kommentoi!